su böreği

16 Ağustos 2013 yazildi.

ta ta ta tam
işte su böreği.

 daha önce kayın valideme yardım ettiğim su böreğini ilk defa kendim yaptım herşeyin yapımı  tamamiyle bana ait. biraz zahmetli oldu ama sonuca bakınca değdi. inanın kendimle gurur duydum. çok beğendim.  misafirlerimle birlikte afiyetle yedik. malzeme listesini ve yapım fotolarını veriyorum. yapmak isteyenlere kolay gelsin.














malzemeler
4 yumurta
1 çay bardağı sıve yağ
tuz , alabildiği kadar un
 iç malzeme
peynir, maydanoz,
aralarına sürmek için svı yağ ve eritilmiş tereyağı

hamuru güzelce yoğurup 14 beze yaptım ve 1 saat dinlendirdim.
7 beze sonra peynirli içi koydum üzerine 7 beze daha serdim.
 fırına atmadan bıçakla ara ara deldim 180 derecede kızarana kadar pişirdim.
not:
ben ilk katı tepsiyi yağladıktan sonra hamuru haşlamadan direk koydum sonra üzerine haşlanmış yufkalrı serdim sıcak sudan çıkarır çıkarmaz soğuk suya koydum. suyu sürekli soğuk olacak şekilde değiştirdim
haşlama suyunu 7 beze haşladıktan sonra değiştirip yeni kaynar suda haşladım. hepsini aynı suda yaparsanız iş biraz zorlaşıyor. su ağırlaştıkca hamurlar parçalanmaya başlıyor.
ben tek olduğum için bezelerin hepsini açtıktan sonra haşlama işlemine geçtim. buda benim işimi kolaylaştırdı.

0 yorum: