mürdüm eriği reçeli

30 Eylül 2013 yazildi.

şimdi tam zamanı olan mürdüm eriğinden reçel yaptım. aşağıda verdiğim tarif üzerine fakat ben yarım kg erik kullandım. kendim için . denemek isteyenlere tarif burada.
erikleri ortadan ikiye sonra tekrar ikiye kestim. akşamdan üzerine şeker koyup sabaha kadar beklettim. sabah kaynattım. fakat şekere yatırdığım zaman resim çekmemişim. reçel kıvamını alınca limon sıkıp kapattım
1kg erik
3 su bardağı şeker
yarım su bardağı su
limon






karışık turşu

27 Eylül 2013 yazildi.

kış hazırlıkları hızla olmasada devam ediyor. karışık turşu kurdum.
ben lahana ,havuç, kelek, acur, kornişon, salçalık biber kullandım
1 litre suya ( ben 2 litre su hazırladım yetti)
2 fincan sirke
2 yemek kaşığı dolusu tuz
1 yemek kaşığı şeker kullandım




mini pizza

21 Eylül 2013 yazildi.

her zaman pizzaları büyük tepside yapıyordum fakat değişiklik olsun istedim küçük 1 porsiyonluk yaptım. deneme amaçlı. bunu daha çok sevdik.
hatta yaparken resimledim ama yerken resimleyemedim. fotoğraf çekemeden hepsini bitirdik. son kalan kızıın tabağındakileri çekebildim ancak :)
hamuru: un, tuz, biraz sıvıyağ
domates sosu: 2 domates, sarımsak, biraz salça, kekik
üzerine kaşar ve istenilen malzeme






Kader

20 Eylül 2013 yazildi.

"insanlar plan yaparken, yukarıda melekler gülermiş"
 
Candan Özerin yeni bitirdiğim kitabı. şiddetle tavsiye ediyorum. elinizden bırakamayacağınız hiç sıklımadan bir çırpıda okuyacağınız bir kitap



çekiliş

19 Eylül 2013 yazildi.

öznurun dünyası bir çekiliş yapıyor katılmak için buradan lütfen

evycraft çekiliş yapıyor buradan lütfen


Erkekler; Kısırlığa Dikkat!

yazildi.

Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin korkulu rüyası olan kısırlık, toplumumuzda her 6 -7 evlilikten birinde görülüyor. 

Türkiye’de her yıl 600 bin civarında evlilik gerçekleşiyor ve yılda yaklaşık 90 bin çift kısırlık sorunuyla karşılaşıyor. İşte erkeklerin kısırlığa karşı dikkat etmesi gereken 7 faktör:

1. Dar giyinmek: Dar giysiler vücuttaki ısı derecesini değiştiriyor. Isı değişimi ve kan dolaşımı azaldığı için de erkeklerde sperm sayısı düşüyor.

2. Sigara kullanımı: Çeşitli bilimsel çalışmalarla sigaranın kesin zararlı etkileri ispat edilmiştir ve özellikle sorunu olan hastaların kesinlikle sigarayı bırakmaları öneriliyor. Ayrıca sigara içilen ortamlarda bulunmak havada bulunan zehirli maddelerin solunum yoluyla alınmasını sağladığından sperm üretimini olumsuz etkiliyor.

3. Alkol kullanımı: Haftada 60 ml. üzeri alkol kullanımı sperm üretimini olumsuz yönde etkiliyor.

4. Fast food: Yüksek kolesterol, spermin zar yapısını bozduğu için döllenme yeteneğini azaltır ve kısırlığa neden olabilir. Bu nedenle özellikle "Fast Food" denilen aşırı yağlı, kolesterolü artırıcı gıdalardan uzak durmak gerekir.

5. Çalışma ortamı: İşi gereği zirai ilaçlarla yakın temas halinde bulunan kişilerde de kısırlık oranı yüksek. Bu kişilerin önlem olarak çalışırken, bir maske ile ağızlarını kapatmaları, ilaçları solunum yoluyla alınarak zararlı olmalarını engeller. Bu grup genellikle çitçilerden oluşur.

6. Aşırı sıcak: Aşırı sıcak her zaman sperm üretimini olumsuz etkiler. Kısırlık sorunu ile karşı karşıya olan erkeklere kesinlikle, sıcak su banyoları ya da saunaları tavsiye etmeyiz.

7. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar: Erkek genital organlarında zarara yol açan bazı enfeksiyonlar sperm ilerlemesini (kanalları tıkayarak veya sperm hareketliliğini azaltarak) olumsuz yönde etkilediği için kısırlığa neden olabiliyor.

Tükenmişlik Sendromundan Kurtulun!

yazildi.

Son zamanlarda kendinizi sürekli mutsuz, huzursuz, yorgun hissediyorsanız, çok çabuk sinirlenip geriliyorsanız, hayattan zevk alamıyorsanız, sabahları işe gitmek zor geliyor hatta işe gitmemek için bahaneler bulmaya çalışıyorsanız, işinize olan motivasyonunuzu kaybettiyseniz dikkat! Tükenmişlik Sendromu yaşıyorsunuz demektir. 

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. Ayşegül Tohumcu'nun verdiği bilgilere göre, tükenmişlik Sendromu ilk kez 1974 yılında psikolog Herbert Freudenberger tarafından, “uzun dönemli karşılanmamış iş stresine bağlı olarak, duygusal ve fiziksel enerji tükenmesiyle karakterize patolojik durum” olarak tanımlandı.

Kimler Risk Altında?

Tükenmişlik Sendromu, günümüzün yoğun ve stresli iş ortamında, pek çok insanın kariyerlerinin bir döneminde karşılaştığı bir sorundur. En çok doğrudan insana hizmet verilen meslek mensuplarında, özellikle sağlık çalışanlarında, öğretmenlerde, psikologlar ve çocuk bakıcılarında, idarecilerde, bankacılarda görülmektedir. Hem kişisel hem de işe ait özellikler Tükenmişlik sendromuna zemin hazırlamaktadır. Her şeyi mükemmel olarak yapmaya çalışan, esneklik gösteremeyen, takıntılı ve ayrıntıları çok fazla önemseyen kişilerde tükenmişlik daha sık görülür. İşe ait özellikler arasında da, devamlı sayılarla çalışma, çalışma saatlerinin uzun olması, güçlü bir rekabet ortamı sayılabilir.

Kendinize Yeterince Zaman Ayırıyor musunuz?

Tükenmişlik sendromu fiziksel, duygusal ve zihinsel bulgu ve belirtiler içerir. Fiziksel tükenmişlik belirtileri; kronik yorgunluk, güçsüzlük, enerji kaybı, yıpranma, hastalıklara daha hassas olma, sık baş ağrıları, bulantı, kas krampları, bel ağrısı, uyku bozuklukları gibi değişik sorun ve yakınmaları içerir. Duygusal tükenmişlik bulguları depresif duygulanım, desteksiz, güvensiz hissetme, ümitsizlik, evde gerilim ve tartışma artışı, kızgınlık, sabırsızlık, huzursuzluk gibi negatif duygulanımlarda artış, nezaket, saygı ve arkadaşlık gibi pozitif duygulanımlarda azalma içermektedir. Zihinsel tükenmişlik bulguları doyumsuzluk, kendine, işine ve genel olarak yaşama karşı negatif tutumlar içerebilir. Sonuçta işi bırakma, savsaklama gibi davranışlar görülebilir.
Son yıllarda Tükenmişlik sendromunda ciddi bir artış görülmekte çünkü çok çalışmak amaç ve değer haline getirilmekte ve insanlar kendilerine gerekli nitelikli zamanı ayırmamaktadır. Kendine zaman ayırma olarak görülen yoğun ve yorucu spor egzersizleri ise zamanla bir iş veya görev gibi yapılmakta ve kişiyi tüketmeye devam etmektedir.

Tükenmişlik Sendromuna Çözüm: Orijinal Yoga Sistemi

En eski kişisel gelişim ve sağlık sistemi olan  “Orijinal Yoga Sistemi” tükenmişlik sendromu ile baş edebilmek için mükemmel ve işe yarar çözümler sunmaktadır. Orijinal Yoga Sistemi’nde her yaştaki ve her durumdaki insan için uygun milyonlarca nefes, biyoenerji, duruş, konsantrasyon, gevşeme teknikleri vardır. Bu teknikler, düzenli uygulandığında, öncelikle kas, eklem ağrıları olmak üzere her türlü vücut ağrıları geçmeye başlar.  Enerjiyi tüketen ve halsiz bırakan yorucu spor egzersizlerinin  aksine, kişi enerji ile dolar. Biyoenerji alanı onarılır ve güçlenir. Tekniklerin özel etkilerinden dolayı, vücudun salgı sistemi yani hormonal sistem dengelenir. Organlar daha verimli çalışmaya başlar. Bağışıklık sistemi güçlenir ve kişi hastalıklara dayanıklı hale gelir. Sinirsel gerginlik atılır. Zihin sakinleşir, yaşamın temposu yavaşlar ve zorluklarla daha kolay başa çıkılır. Bakış açısı değişir, olumsuzlık içeren olayların sonuçları büyütülmez. Olumsuz düşünceler kontrol altına alınır ve düşünce akışı olumlu yöne yönlendirilir.

Bunlar, Orijinal Yoga Sistemi’ni uygulamanın yararlarından sadece bazılarıdır. İşin en güzel tarafı, tüm bu faydalara kendinizi zorlamadan, tüketmeden ulaşabilmeniz. Kendinize ayıracağınız haftada en az 1,5 saat ile Orijinal Yoga Sistemi’ni uygulayarak Tükenmişlik Sendromundan kurtulabilir, daha güzel, tatmin edici ve verimli bir iş hayatına merhaba diyebilirsiniz…

Orijinal Yoga Sisteminin Etkileri

Yoga Academy eğitmeni Pelin Evrensel’in açıklamalarına göre Orijinal Yoga Sistemi ile son yıllarda artan Tükenmişlik sendromunun önüne geçmek mümkün. Sendromun semptomları ve Orijinal Yoga Sistemi’nin etkisini şöyle açıklayabiliriz.

Enerji kaybı: Gün içerisinde enerjimizi emenlere karşı enerjitik alanımızı güçlü tutup, enerjimizi kaybetmemek mümkün.

Yıpranma: Orijinal Yoga Sistemi  sayesinde kişi ve olaylara karşı daha toleranslı olunur. Pozitif bakış açısı geliştirilir. En üzücü olaylar dahi gelip geçici bir düzenin parçaları olarak görülmeye başlanır. Kişi başına gelenleri kendini yıpratmadan kabul edebilme yeteneğini geliştirir ve koşulları değiştirebilecek özgüvenini kendinde bulur.

Hastalıklara daha hassas olma: Uygulanan nefes teknikleri kandaki oksijen miktarını artırır. Solunum sistemi aktifleşir ve metabolizma canlanır. Bağışıklık sistemi güçlenir.

Sık görülen baş ağrıları: Oksijen yetersizliği yada gerilim kaynaklı baş ağrıları ortadan kalkar.

Bulantı: Stres ve gerilimden kaynaklanan sindirim sistemindeki rahatsızlıklar yok olur. Sindirim sistemi düzene girer, bulantılar, şişkinlikler giderilir.

Kas krampları, bel ve boyun ağrısı: Uygulanan Asanalar (duruşlar) kişinin kendini daha hafif, zinde, esnek ve güçlü hissetmesini sağlar. Omurgadaki duruş bozuklukları giderilir, böylelikle iç organlarda sağlıklı çalışır. Bel, boyun, sırt ağrıları, kasların ve eklemlerin yıpratılmadan çalıştırılıp güçlenmesiyle giderilir. Pek çok spor dalında kas yırtılmaları, eklem sakatlanmaları olası iken Orijinal Yoga Sistemi  uygulayıcılarında bu tip vakalar görülmemektedir.

Uyku bozuklukları: Orijinal Yoga Sistemi uygulamasında her seansın son çalışması olan derin gevşeme tekniği ile çok daha kaliteli, dinlendirici ve yenileyici bir uyku sağlanır, uykusuzluk problemi ortadan kalkar.
Yoga nidra (bütünleşerek uyumak) tam bir fiziksel, zihinsel ve duygusal gevşeme haline ulaşmak için sistematik ve bilimsel bir yöntemdir. Düzenli uygulandığında stres kaynaklı tüm gerginlikler giderilir, kişinin uyku ihtiyacı azalır. Kişi, zinde, mutlu ve gerçekten dinlenmiş biçimde uyanarak, güne pozitif başlar.

Hangi besin tok tutar, hangisi açlığa neden olur?

yazildi.

Bazı yiyecekler bizi tok tutacağı yerde daha da acıkmanızı sağlıyor. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için işte dikkat etmemiz gereken önemli ayrıntılar…

Tok tutan besinler
Yumurta: Yapılan araştırmalar sabahları kahvaltıda bir adet yumurta tüketen kadınların, aynı kalori miktarına sahip bagel tüketenlere nazaran daha çok kilo verdiği gösteriyor. Sadece 70 kalori olan yumurtanın içerisinde bulunan altı gram protein kendinizi daha uzun süre tok hissetmenize neden oluyor. Ayrıca yumurta enerjiyi de artırıyor.
Çorba: Her ne kadar çorbanın içerisinde un bulunduğu için diyet menülerinde çok az önerilse de, içerisinde su bulunduğu için özellikle de doğal olanlar çok uzun süre kendinizi tok hissetmenize neden oluyor. Başlangıç olarak çorba tüketirseniz, ana yemeğe geçtiğinizde beyin kısa sürede ‘yeteri kadar yediniz’ sinyali vermeye başlıyor. Böylece aşırı tüketmekten kaçmış oluyorsunuz.
Avokado: Avokadonun içerisinde bulunan tekli doğmamış yağ, potasyum, E vitamini ve folik asit kişiyi, diğer besinlere nazaran daha çabuk doyuruyor ve uzun süre tok tutuyor.
Yulaf: Sabah kahvaltıda tükettiğiniz yulaf ezmeleri bu kahvaltının kaburgalarınıza yapışmasına neden oluyor. Üstelik üzerine süt eklemeden bile dört ile yedi gram arası protein içermesi bir hayli şaşırtıcı! Süt ile birlikte tüketildiğinde ekstra enerji sağlayan bu besinin birçok farklı faydası bulunuyor.
Fasulye ve mercimek: Bu iki besinden birini tükettiğiniz zaman uzun bir süre başka bir yemek istemediğinizi fark edeceksiniz. Üç yemek kaşığından oluşan bir porsiyonda kolay kırılmayan kompleks karbonhidratlardan oluşan yedi gram protein yer alıyor. Tüm bu içerikler de bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı oluyor.
Ceviz, badem ve fıstık: Lif, protein ve yağ üçlüsünün muhteşem bir kombinasyonu olan bu besinler kolesterolünüzü düşük tutmaya yardımcı olurken, ara öğünler için çok ideal bir alternatif. Açlığınızı bastırmanıza yardımcı olan bu üçlüyü çok fazla kalori içerdiği için az oranda tüketmeye özen göstermelisiniz.
Nane: Kokusuyla sakinleştirme özelliğine sahip olan nane açlığı da yok ediyor. Çalışma odanızda nane içerikli bir mum yakabilir ya da gün içerisinde acıktığınızı hissettiğiniz zaman ara öğün tüketmek yerine nane çayı içebilirsiniz.
Yağlı balık: Somon, ton, sardunya, uskumru ve ringa gibi yağlı balıklar yüksek miktarda Omega-3 içerdikleri için kolesterolün düşmesine ve metabolizmanın daha hızlı çalışmasına neden oluyor. Ayrıca Omega-3 metabolizmayı yağ yakması ya da depolaması için direkt etkileyen leptin hormonunun doğru şekilde çalışmasına da yardımcı oluyor.

Açlığa neden olan besinler
Pasta ve hamurlu ürünler: Hiç kahvaltıda yediğiniz kocaman kruvasandan sadece yarım saat sonra sanki hiçbir şey yememiş gibi kendinizi aç hissettiğiniz oldu mu? Bunun nedeni beyaz şeker ile un içeren basit karbonhidratların lif içermemesi oluşu ve çok az miktarda vitamine sahip olması. Bu tip besinleri tükettiğiniz an insülinde hızlı bir artışa ve beraberinde şeker kırılmasına neden oluyor. Bu nedenle de kısa bir sürede kendinizi aç hissetmeye başlıyorsunuz.
İşlenmiş mısır gevreği: Fırınlanmış hamur ürünleri gibi mısır gevreği de kahvaltı için uygun bir seçenek değil. Yüksek karbonhidrat içeren bu besinin ne yazık ki enerji vermiyor. Bu nedenle mısır gevreği yerine yulaf tüketmeye özen göstermelisiniz.
Diyet gazlı içecekler: Her ne kadar sıfır kaloriye sahip gazlı içecek tüketmenin daha sağlıklı olduğunu düşünseniz de, yapılan araştırmalar işlenmiş tatlandırıcıların açlığa ve şeker aşermenize neden oluyor.
Kızarmış patates: Yüksek oranda karbonhidrat ve tuz içerdiği için kızarmış patates tükettikçe, daha fazla tüketme isteği ortaya çıkıyor. Patates sebze reyonunda yer almasına rağmen ne yazık ki kızartma ve tuz ile birlikte bir hayli zararlı bir besin haline geliyor.
Hazır Çin yemekleri: Birçok Çin restoranında eve servis yapılan yemeklere MSG ekleniyor. İşlenmiş yemekleri daha lezzetli bir hale getiren bu karışım daha çok acıkmanıza neden oluyor. Eğer dikkat ederseniz, Çin yemeklerini sevenlerin büyük bir kısmı restoran yerine evde yemek yemeyi tercih ediyor.
Süt, tereyağı ve peynir: Bilim adamları yumurta, tereyağı, palmiye yağı ve peynir içerisinde bulunan hurma yağının doyduğunuz zaman size sinyal veren ensülin ve leptin hormonu salgılanmasında azalmaya neden olduğunu dile getiriyor. Özellikle hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda sadece bu besinleri tüketenlerin üç günün sonunda kilo aldığı görülüyor.
Alkol: Birçok kişi iş çıkışı kendini aç hissetmediği için aperitif yiyecekler tüketmek yerine içki içmeyi tercih ediyor ve iki kadeh şarabın sonunda kendisini açlıktan ölürken buluyor. Marie Claire'in haberine göre; yapılan araştırmalar özellikle bira ile kırmızı şarabın aşırı açlık hissi yarattığını gösteriyor.
Aromalı yoğurt: Her ne kadar yoğurt yoğun miktarda kalsiyum içerdiği için sağlıklı besinler arasında yer alsa da şeker ve şurup ile aromalandırıldığı zaman kilo alımına ve açlık hissine neden oluyor. Bu nedenle meyveli yoğurt almadan içeriğine dikkatli bir şekilde bakmalı ya da sade bir yoğurt tercih ederek istediğiniz ek içerikleri kendiniz katmalısınız.

Hastalıklı ilişkinin belirtileri neler?

yazildi.

İlişkinizde kendinizi sürekli mutsuz, üzgün ve kullanılmış mı hissediyorsunuz? Bunlar sağlıksız ilişkinin ilk belirtileri...

Bazen ilişkinin içindeyken gözlerimiz kör olur ve neler yaşadığımızın farkına varamayız. İnsanlara kulaklarımızı tıkar ve tüm olumsuzlukları sırf sevdiğimiz kişiyi kaybetmemek adına devam ettiririz.   Bir şekilde ilişki biter ve biz dünyanın ortasında geçici bir süre yapayalnız hissederiz. Pişmanlıklar duyar, geçmişi geri almak ve hataları düzeltmek isteriz. İlerde psikolojisi bozulmuş, kendisine olan güvenini kaybetmiş ve aşktan korkan bir kadın olmak istemiyorsanız aşağıda yazan 'sağlıksız ilişki' belirtilerini okuyun ve biran önce kendinize çeki düzen verin.

Mali sıkıntılarınız yüzünden ruhsal bir tıkanıklığa mı girdi? Benlik saygısı, aile ve iş problemleri mi başladı? Tüm bunların acısını sizden çıkarıyorsa hastalıklı bir ilişkinin adımları atılıyor demektir. Bu 'doğru ilişki' ya da 'mükemmel insan' ise her şeyi daha iyi hale getirmeye çalışacak ve pek az şeyi size yansıtacaktır.

Onun sürekli etrafınızda olmasını istiyorsunuz, onu mutlu etmek için uğraşıyorsunuz. Siz kendinizi iyi hissetmek için onu kullanıyorsunuz. Bu insan bağımlılığı işareti olabilir. Profesyonel bir yardım öneririz.

Onun ya da yaşadıklarınız hakkında konuşmak sizi gerçekten rahatsız ediyor. Kendiniz ve eşiniz için ne istediğiniz hakkında sürekli hem kendinize hemde çevrenize yalan söylüyorsunuz. İlişkinizde ciddi problemler var, bunları görmezden gelmeyin deriz.

Size istemediğiniz şeyleri yaptırmaya çalışıyor ve yapmazsanız tehdit ediyor. Zehirli bir ilişki içinde kapana kısılmış hissediyorsunuz. Artık onunla gerçekten istediğiniz için bir arada değilsiniz. Ama ondan ayrılmakta zor. Bu insanlar göz ardı ettiğiniz sağlıksız bir ilişkinin temelidir.

Birbirinize güvenmiyorsunuz. Eşinizin sizi gerçekten sevdiğine inanmıyor veya sürekli sizi aldattığını düşünüyorsunuz. Bu sağlam bir ilişki için olmaması gereken durumdur. İleride çok büyük problemlere dönüşebilir.

Geçmiş ilişkileriniz sürekli hayatınızın içinde. Takıntılı bir eski kız arkadaş, gece gelen sessiz telefonlar, hakaret mesajları... İçinizde sürekli 'ona geri dönebilir, neden bunu yapmasına izin veriyor?' gibi kuşkularla yaşayamazsınız.

Bağımlılık sorununuz/sorunu var. Alkol kullanıyor ve parasını buna yatırıyor. Alkollüyken verdiği sözleri, söylediklerini sabah unutuyor. Size sözlü ya da tensel şiddette bulunuyor. Bu ilişkinin hala devam edebileceğine inanıyor musunuz?

Ülser Hastalarının En Sık Yaptığı 6 Hata

yazildi.

Ülser hastalarının günlük beslenmelerinde yaptıkları bazı hatalar da hastalığın daha da şiddetlenmesine yol açabiliyor!

Yapılan son bilimsel araştırmalar, beslenmenin ülser hastalığı üzerinde doğrudan bir etkisinin bulunmadığını gösteriyor. Ancak kişi ülser hastasıysa, yediği bazı besinlerin mide üzerinde olumsuz etkileri bulunabiliyor.
Acıbadem Fulya Hastanesi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Müge Özyurt Şafak, ülser hastalarının günlük yaşamlarında başlıca 6 yanlış yaptıklarını belirterek bunları şöyle sıralıyor:

• Demli çay ve bol kahve tüketmek.
• Uzun süre aç kalmak.
• Sigara içmek.
• Hızlı yemek yemek.
• Acılı-baharatlı yemekler tüketmek.
• Gün içinde çok tuzlu gıdalarla beslenmek.

Çay ve kahve mideye zarar veriyor: Çay ve kahve mide asit salgısını artırıyor, sindirim güçlüğüne neden olabiliyor. Bu nedenle ülser hastalarına gün içinde çok fazla miktarda demli çay ve kahve tüketmeleri önerilmiyor. Eğer çok istiyorsanız günde en fazla 2-3 bardak açık çay tüketilebilirsiniz. Bunların yerine ıhlamur, elma gibi bitki - meyve çaylarını tercih etmenizde fayda var.

Çok uzun süre aç kalınca mide asidi miktarı artıyor: Eğer gün içinde çok uzun süre bir şey yemezsek, ara öğünlerde besin tüketmezsek, “kurt gibi acıktım” diyerek yiyecek tüketimini abartırız. Eğer ülser hastasıysanız uzun saatler aç kalmamaya özen gösterin. Çünkü aç kalmak, öğün aralarının uzun olması mide asit salgısını artırıyor. Buna neden olmamak için küçük porsiyonlar halinde 2-3 saat aralıklarla bir beslenme planı oluşturun.

Aç karnına sigara içmek mide kanamasını tetikliyor:  Sigara içmek asit ve pepsin salgılanmasını ve mide hareketlerini artırıyor. Özellikle aç karnına içilen sigara mide kanaması ve ülseri tetikliyor. Tedaviden sonrada sigara içmeye devam etmek nüks etmesine neden olabiliyor.

Yavaş yemek mideyi koruyor: Hızlı yemek yendiğinde besinler iyi çiğnenmeden mideye gönderiliyor. Çiğneme, mukus ve tükürük salgılanmasına neden oluyor ve bu maddeler de mide asidine karşı mukozayı koruyor. Bu nedenle yemeklerinizi yavaş yavaş ve iyi çiğneyerek tüketmelisiniz.

Acı ve baharat mide duvarında ödeme yol açıyor: Bazı kişiler için acısız baharatsız yemeğin tadı olmaz. Kendilerini yemek yemiş gibi hissetmedikleri gibi doyduklarını da düşünmezler. Ancak ülser varsa, acı ve baharat sevdasından ne kadar kısa zamanda vazgeçilirse o kadar iyi. Çünkü kırmızı pul biber, karabiber ve isot gibi acı baharatlar mide duvarında ödem ve harabiyete neden olarak pepsin salgısını, yani mide asidini artırıyor.

Çok tuzlu yemek de ülserin düşmanı: Bazı bağımlılıklarımızdan vazgeçmek bizler için oldukça zor olabiliyor. İşte tuz da bunlardan biri. Yemeğin içinde aslında yeterli miktarda tuz olsa da, tabağımıza aldığımızda sanki tatsızmış gibi gelebiliyor. Ancak tuz da ülserin düşmanlarından. Çünkü tuz gasrtik mukozayı olumsuz yönde etkilediği için normal sınırlarda, örneğin günde 6 gram kadar tüketilmeli, tuzlanmış – salamura besin tüketimi de sınırlandırılmalı.

Ülseriniz Hafifse Bunları Yiyebilirsiniz

Ülser hastalarının beslenmesinde hastalığın derecesinin önemli olduğunu vurgulayan Müge Özyurt Şafak, ülser hastalarının beslenmesini düzenlemede hastalığın şiddetine, derecesine göre davrandıklarını belirtiyor. Şafak, hastalığın hafif seyrettiği kişilere şu önerilerde bulunuyor:

- Çay ve kahve tüketimini sınırlayın.
- Yağda kızarmış etler, yağlı- salçalı yemekler, sucuk, pastırma, sosis gibi şarküteri ürünlerinden kaçının.
- Baharatlı yiyecekler ve gazlı içecekleri tüketmeyin.
- Gaz yapmayan sebze ve meyveleri ( fasulye, ıspanak, kabak, bamya, elma, muz gibi ) tercih edin.
- Günde bir bardak süt, bir kase yoğurt ve 1-2 dilim az tuzlu beyaz peynir yiyebilirsiniz. Bunun dışında ızgara veya haşlama et, tavuk, balık ve hindiyi rahatlıkla tüketilebilirsiniz.

Ülser Ağır Seyrediyorsa Bunları Yapın

Hastalık eğer ağır seyrediyorsa hastaların beslenmesinde dikkat edilecek başlıca konular da yer alıyor. Müge Özyurt Şafak, eğer ülser daha ağır seyrediyorsa az posalı, az yağlı, gaz yapmayan, sulu ve yumuşak besinlerin tercih edilmesi gerektiğini söylüyor. İyi pişmiş ve gaz yapmayan sebze yemekleri olarak bilinen havuç, patates, kabak ve fasulyenin yanı sıra çok hafif olması nedeniyle komposto da tüketilmesi öneriliyor. Et suyu ile hazırlanmış çorbalardan uzak durulması, bunun yerine yayla, şehriye gibi çorbaların tercih edilmesi de çok yararlı. Bunların dışında hastalığın ağır seyrettiği kişilerde kurubaklagiller, esmer ekmekler ve bulgurun, gaz yapıcı etkisi nedeniyle tercih edilmemesi gerekiyor.

Zara 2013 Elbise Modelleri : Sonbahar

18 Eylül 2013 yazildi.

Zara 2013 Elbise Modelleri : Sonbahar


2013’ün sonbahar ayları için koleksiyonunu hazırlayan Zara gerçekten bayanların ilgisini çekeceğe benziyor. Özellikle sonbaharın şimdilik sıcağı için iyi gelebilecek püfür püfür şifon elbiseler, iş hayatında rahat ve şık görünmek isteyen bayanlarımız için her tarzdan tulumlar ve yırtmaçlı, dar kesim, kalem ve mini elbiseler, gençlerimiz için spor ve şık elbiseler ve tulumlar, geceler için dikkatleri üzerinize çekebileceğiniz birbirinden güzel elbiseler sizleri bekliyor.


Gençlerimiz diğer mağazalarda bulamayacakları kadar farklı elbise ve tulum modelleri bulabilirler. Kot şort tulumlar, desenli elbiseler, ince askılı hippi tarz elbiseler, mini elbiseler, örgü spor elbiseler hem rahatlıkla her yerde kullanabilecekleri hem de şıklığıyla ve farklı tarzlarıyla arkadaşlara caka satabilecek türden.
Bayanlarımız işte ve gecelerde Zara koleksiyonundan elbiselerle harika bir görüntü elde edebilecekler. Özellikle tulum modelleri çeşit çeşit. Nasıl derseniz, ince askılı tulumlar, kollu tulumlar, mini etekli tulumlar, boyundan bağlamalı tulumlar, tek renk tulumlar, desenli tulumlar… Tulumlar dışında sırt dekoltesi çeşitlendirilmiş çarpraz şeritli sırt dekolteli elbiseler, paralel şeritli sırt dekolteli elbiseler, beyaz  uçuş uçuş elbiseler, arkası uzun önü kısa etekli elbiseler,asimetrik kesim desenli elbiseler , yırtmaçlı elbiseler her şeyi bulmak mümkün.

Sonbaharın bu güzel günlerinde Zara mağazalarına kesinlikle bir uğrayın da oradaki çeşitlilikten faydalanın. Bayanlarımız kendilerini gösterebilecekleri ve aynaya baktıklarında gerçekten iyi hissedebilecekleri bir görünüme sahip olabilecekler.



siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise, fırfırlı elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise, fırfırlı elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise, fırfırlı elbise, cepli elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise, fırfırlı elbise, cepli elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise, fırfırlı elbise, cepli elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise, fırfırlı elbise, cepli elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise, fırfırlı elbise, cepli elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise, fırfırlı elbise, cepli elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise, fırfırlı elbise, cepli elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise, fırfırlı elbise, cepli elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise, fırfırlı elbise, cepli elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise, fırfırlı elbise, cepli elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise, fırfırlı elbise, cepli elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise, fırfırlı elbise, cepli elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise, fırfırlı elbise, cepli elbise


siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise, fırfırlı elbise, cepli elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise, fırfırlı elbise, cepli elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise, fırfırlı elbise, cepli elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise, fırfırlı elbise, cepli elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise, fırfırlı elbise, cepli elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise, fırfırlı elbise, cepli elbise


siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise, fırfırlı elbise, cepli elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise, fırfırlı elbise, cepli elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise, fırfırlı elbise, cepli elbise


siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise, fırfırlı elbise, cepli elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise, fırfırlı elbise, cepli elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise, fırfırlı elbise, cepli elbise

siyah elbise, kısa elbise, uzun elbise, transparan elbise, kırmızı elbise, beyaz elbise, mavi elbise, kışlık elbise, dekolteli elbise, kolsuz elbise, kemerli elbise, şifon elbise, çiçekli elbise , desenli elbise, klasik elbise, bol kesim elbise, gece elbisesi, günlük elbise, fermuarlı elbise, fırfırlı elbise, cepli elbise