tepsi kebabı

2 Eylül 2013 yazildi.

bu sıralar yemek olayına fazla girdim galiba ama bu boğaz durmuyor anacım verdikçe istiyor ne yapayım. bu arada kiloları ne siz sorun ne ben söyleyim.











 iste tepsi kebabı
malzemeler
 patlıcan, kıyma ,1 baş soğan,  istenilen baharatlar ( pul biber, karabiber) tuz ,salca. sıvı yağ.
yapılışı
patlıvanları yıkayıp 3 parmak uzunluğunda kesip tuzlu suda bekletin. kıymayı istenilen baharatlarla birlikte köfte yapın patlıcanların arasına köfte gelecek şekilde sıralı dizin. patlıcanları fırçayla yağlayın.  üzerine ben fırında yaptığım  için 1 çay bardağı salçalı su döküyorum kurumaması için. 220 derecelik fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirin.

0 yorum: