Fırında Kabaklı Tavuk

15 Ekim 2014 yazildi.

bu aralar yemekle biraz fazla haşır neşirmi oldum ne?

malzemeler:
(benim borcamım küçük olduğu için malzemelerim azdı. siz çoğaltabilirsiniz.)
2 adet kabak
300 gr tavuk
yarım bardak sulandırılmış salca yada domates sosu
kekik, karabiber, kırmızı biber, tuz, sıvı yağ
beşamel sos
2 yk.tereyağ
1 yk sıvı yağ
1,5 yemek k. un
1,5 su bardağı süt
tuz karabiber
üzerine kaşar peyniri
kabaklar fırın kabına dizildikten sonra bir fırçayla yağladım 190 derecede yarım saat kızarttım. ocakta sotelediğim tavukları beşamel sosu kaşarı üzerine döküp tekrar fırına verdim afiyet olsun.












0 yorum: