haşhaşlı çörek

23 Ocak 2015 yazildi.

haşhaşlı çörek yaptım. resimlerle nasıl yapıldığını anlatmaya çalıştım.
malzemeler
hamuru için : un ,su, tuz, maya
kullanacağınız tepsiye göre miktarlar değişebilir. ben bu tepsi için yaklaşık 1 kg un kullandım.
içine : dövülmüş haşhaş ve sıvıyağ
üzerine bir yumurta sarısı
yapılışı:
yumuşak bir hamur yoğurulduktan sonra mayalanmaya bırakılır. mayalanan hamur 3 bezeye ayrılır. bezeler yağ yardımı ile elle açılır. açılan bezelere haşhaş sürülür. şeritler halinde kesilir. kesilen seritlerden 3 er 4er üst üste konularak burgu yapılır tepsiye yerlestirilir. üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 C kızarana kadar pişirilir.












0 yorum: