mısır gevrekli çikolatalı kurabiye

30 Mart 2015 yazildi.

                 
                çocukların çok sevdiği kahvelerin vazgeçilmezi bir kurabiye. bu kurabiyeyi buzlukta yada buzdolabında saklıyorum. sıcakta çikolatası biraz mayışıyor.buzluktan  çıkarır çıkarmaz servis yapıyorum. çikolatası erimeden hiç de  tahmin edildiği gibi soğuk ve buzlu olmuyor. her zaman hazırda bulunuyor. oldukçada bereketli. yemeside çok zevkli tavsiye ederim.
 malzemeleri aşağıda yapımını ise ayrıntılı şekilde fotoladım.
175 derecede kızarmadan pişirdim .












 malzemeler:
kurabiyesi için
3 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 paket margarin(125 gr)
1 paket vanilya, kabartma tozu
2 paket mısır nişastası
(paketlerim büyüklüğüne göre değişebilir. kulak memesi kıvamına gelene kadar mısır nişastası)
  sos:
250 gr sarelle
1/2 subardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı margarin

üzerine bir paket corn falkes (el ile parçalanıp ezilmiş)


0 yorum: