Yöresel yemekleri, kebapları sever misiniz?
Hatay Has Kral Sofrası
Güney Anadolu'nun yöresel lezzetleri tüm evrenselliğiyle Has Kral da yaşatılıyor. Sadece Türkiye'den değil, yurt dışından misafirleri de sık sık ağırlıyor mekan...
Üstelik sadece araplar değil, tüm dünyadan turistlere rastlamanız mümkün her daim.
Biz daha önce Florya şubesine gitmiştik, bu sefer de evimize yakın olması sebebiyle Aksaray şubeyi tercih ettik.
Aksaray'da nerede derseniz; Horhor'daki ciğerci ve kebapçıların arka sokağında.
Vale hizmeti var, Aksaray'da otoprak problemi büyük biliyorsunuz.
Öncelikle belirtmeliyim ki;
Florya şube, hem konum olarak hem de dekorasyon olarak Aksaray şubeden çok daha iyi...
Aksaray şubede ise hizmet, servis ve lezzet benim daha çok hoşuma gitti.
Aksaray şube dekorasyonda benden pek puan alamadı maalesef :/
Tuzda tavuk, testi kebabı, metrelik kebaplar vs derken epey bir spesiyalleri var.
Hatta tam bir gösteri havasında sunum yapılıyor. Menüde bazı yiyecekleri 1 gün öncesinden sipariş vermeniz gerekiyor. Mesela tuzda tavuk içi pilavla doldurulmuş ama alevler içinde geliyor, şef süper bir gösteri ile servis ediyor. Testi kebabı yine aynı şekilde testisiyle geliyor ve testi yine mini bir gösteri ile kırılıyor.
Biz çekirdek ailemizle tabi ki böyle gösterilere giremedik, kalabalık bir yemekte olur herhalde :)
Fiyatlar da öyle çok abartılı değil, lezzete değiyor...
Önce humus ve gavur dağı salatası zaten olmazsa olmaz... Özellikle Has Kral da gavur dağı salatası daha mı lezzetli ne?
Ara sıcaklarda ise tabi ki içli köfte...
Haşlama mı kızartma mı sorusuna haşlama cevabımla hemen içli köftem geldi :) Nar ekşisi ve fıstıklı sos ile.
Ana yemekte benim tercihim etli dilber dudağı oldu. İyi bir tercih yaptığımı da söylemeden geçemeyeceğim...
Yemekten sonra tatlı yemeye halimiz hiç ama hiç kalmadığı için maalesef muhteşem künefelerini yiyemedik...
Siz giderseniz tatlıya yer ayırmayı unutmayın :)))
Bol lezzetli günler...
0 yorum: