MAYASIZ HAMURDAN ISPANAKLI KIYMALI EV PİDESİ

31 Ocak 2014 yazildi.

Malzemeler:

Hamuru İçin:
* 2 yumurta
*100 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* Tuz
* Kabartma tozu (1 paket)
* 18-20 yemek kaşığı elenmiş un


İçinin Malzemeleri:
* 500 gr yıkanmış kurutulmuş incecik kıyılmış ıspanağın yaprakları
* Önceden bol yağda kavrulmuş dana koyun karışımı (1 orta boy kase kadar)
* 2 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* Tuz,karabiber,pul biber


Üzeri İçin:
* 1 kase rende kaşar
* Biraz tereyağ
* 1 tane çırpılmış yumurta sarısı

Yapılışı: Hamur malzemelerini karıştırın yumuşak bir hamur elde edin streçe sararak dolapta yarım saat dinlendirin, dinlenen hamura  pide şekli verin içine kıymayı ,ıspanağı soğanı koyun  kenarlarına yumurta sarısı sürün,yağlı kağıt yayılmış tepside 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst pişirin, inmesine yakın üzerine kaşarları yayın 3-4 dakika daha fırında tutun ve çıkarın, pidelerin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağ koyarsanız daha lezzetli olur, dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..


NOT:
* Hamur malzemesi size 3-4 pide tane çıkarır.
* Bu hamuru istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
* Poğaçalar yapabilirsiniz.
* Mayasız olması mide ve alerjik bünyeler için iyi bir tercihtir
* Pide büyüklüğü tuzu ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Hamuru ince taba halinde kullanırsanız daha başarı oluyor.
* İsteyen oklava ile açarak kullanabilir.

* Üzerine koyacağınız kaşar ve tereyağ miktarı size kalmıştır.
* Ben biraz büyük pideler yaptım.
* İsteyen iç malzemesini değiştirebilir.
* Hamuru ince taba halinde kullanırsanız daha başarı oluyor.
* İsteyen oklava ile açarak kullanabilir.


AĞZI BÜYÜK OLANA KEPÇE KAŞIK GELİR.

0 yorum: