BAHARATLI SOMON BALIĞI VE HAVYAR

25 Ocak 2014 yazildi.


Malzemeler:
* 1 parça somon
*  1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığından az toz şeker

Sos Malzemeleri:

1. Sos:
* 2 çorba kaşığı krem peynir veya labne peynir
* 1 tatlı kaşığı hardal,Rus baharatı
* Tuz

2. Sos:
* 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 1/2 limonun suyu
* Tuz, Karabiber

Süslemek İçin:
* İnce kıyılmış dereotu
* İnce kıyılmış maydanoz


Yapılışı:
Öncelikle somunun her iki tarafını tuz ve şeker ile iyice bulayın ve 10 dk. bekletin, bekleyen somun su dolu bir kap içinde yıkayın ve kurulayın, yağlanmış fırın tepsisine koyun 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin, diğer tarafta peyniri, biraz Rus baharatı ve hardalı iyice karıştırın, ikinci sosu da iyice çırpın, peynir sosunu tabağınıza bir yatak şekli verin ve üzerine fırından çıkan balığı koyun, limonlu sosu dökün maydanoz ve dereotu ile süsleyin.Servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..



 Sevgili  Alex'in Rusya'dan beni düşünerek getirdiği et ve balık baharatı ve Havyar için gönülden teşekkür ederim..


ADALET İLE ZULÜM YAN YANA OLMAZ.

0 yorum: