Bu aralar bal kabağının tam zamanı biliyor musunuz?
Çok faydalı olan kabağı ben ilk defa tatlı olarak hazırladım. Ve bu kadar kolay bir tatlı hiç yapmamıştım. Pudingten daha kolay, açık ve net !!!
Mümkünse kabakları soyulmuş ve doğranmış almanızı öneriyorum. Zira ben kabak çorbası yaparken böyle temizlenmiş alıyorum. Bu sefer biraz aceleye geldi, manavımda soyulmuş - doğranmış kabak yoktu... Biraz ısrar etsem de siz doğrayamaz mısınız falan diye... Maalesef ikna edemedim.
Kabukları soyma ve doğrama kısmını saymazsak çok ama çok kolay...
Malzemeler:
Yarım kg bal kabağı
1 su bardağı şeker
Soyulmuş, doğranmış, yıkanmış bal kabaklarımızı fırın tepsimize dağıtıyoruz. Benimkiler biraz küçük doğrandı, porsiyonlar küçük olsun istedim.
Üzerine toz şekerimizi serpiyoruz. Su eklemiyoruz, kabak zaten suyunu salıyor.
200 dereceye ayarlanmış fırınımıza tepsimizi yerleştiriyoruz.
Yaklaşık 20 - 25 dakikada pişiyor. Ama siz yine de arada bir bir çatal yardımıyla kabaklarınızı kontrol edin. İstediğiniz yumuşaklığa eriştiğinde fırından alabilirsiniz.
İşte bu kadar kolay bir tatlı.
Tam da mevsimi iken bol bol yapmanızı öneriyorum.
Ben şekeri kabakların üzerine de döktüğüm için parlak parlak oldu tatlım.
Sunumda tahin ve ceviz ile süslemenizi öneriyorum. Tahin ve ceviz kabakla süper bir uyum sergiliyor.
Bizim sunumumuz boş ve olabildiğince sade :)))
0 yorum: