Ardanın Mutfağı nda Meyveli Yoğurtlu Parfe Tarifini izledik, ekranlarda izlediğimiz tarif:
Meyveli Yoğurtlu Parfe Tarifi
Meyveli Yoğurtlu Parfe Malzemeleri;
2 su bardağı süzme yoğurt
yarım su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı yulaf
1 su bardağı mısır gevreği
1 su bardağı file fındık
1 tutam tarçın
4-5 su bardağı karışık orman meyveleri – Donmuş
Pudra şekeri – üzerine serpmek için
Ardanın Mutfağı Meyveli Yoğurtlu Parfe Tarifi Meyveli Yoğurtlu Parfe Nasıl Yapılır?
Meyveli Yoğurtlu Parfe Hazırlanışı;
Donuk olan dağ meyvelerini bir süzgece alıp fazla suyundan arınmasını sağlayın.
Bir tavada file fındıkları hafif kavurun. Kavrulmuş fındıkları ayrı bir kapta tarçın, yulaf ve mısır gevreğiyle karıştırın, bir kenara ayırın Süzme yoğurt ve pudra şekerini bir kasede çırpın.
Birleştirmek için; servis kasenizi alın, sırasıyla kat kat olacak şekilde tabandan başlayarak yulaflı karışımdan koyun, ardından çözdürdüğünüz orman meyvelerinden yerleştirin ve üzerlerine bir miktar pudra şekeri serpin. 2 yemek kaşığı kadar yoğurtlu karışımdan kalın bir katman olacak şekilde ekleyin. Son olarak da meyvelerle yoğurdun üzerini kaplayın ve yine yulaflı karışımla da meyveleri kaplayın, pudra şekeri serpip servis edin.
0 yorum: