Nurselin Mutfağı Yılbaşı Hindisi Tarifi izle Yılbaşı Menüsü

1 Ocak 2016 yazildi.

Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Yılbaşı Menüsü Yılbaşı Hindisi tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Programlarında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.

Yılbaşı Hindisi Tarifi izle
Malzemeleri:
1 adet hindi
4-5 yaprak taze adaçayı
4-5 yaprak taze kekik
4-5 yaprak maydanoz
4-5 dal biberiye
1 baş sarımsak
5 adet havuç
1,5 kilo patates
2 adet kuru soğan
Birkaç dal kereviz yaprağı
1 adet limon
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
SALAMURASI İÇİN (1 litre su için)
1 litre su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı köri
1 yemek kaşığı hardal tohumu
4 adet defne yaprağı
3 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
Birkaç dal kekik
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:
2 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı bal

Hazırlanışı:
Salamura için, geniş ve derin bir tencereye hindi alınır. Üzerine, toz şeker, tuz, köri, hardal tohumu, defne yaprağı, sarımsak, büyük parçalara ayrılmış  kuru soğan, kekik, kereviz yaprağı eklenir. Hindinin üzeri örtülene kadar su    ilave edilir ve bu şekilde 24 saat bekletilir. (Yukarıda verdiğimiz salamura ölçüleri 1 litre su için geçerli. Siz hindinizin üzeri su ile örtülene kadar suyu koyun ve o suyun litresi üzerinden koyacağınız malzemeleri arttırın)
Yemeği hazırlamak için biberiye, kekik, adaçayı ince ince doğranır. Üzerine dövülmüş sarımsak, tereyağı , tuz eklenerek karıştırılır. Karışım hindinin eti ile derisi arasına iyice  yedirerek sürülür. Hindinin içi, adaçayı, kekik, maydanoz, kereviz  sapları ile doldurulur. Açık olan uç kısmına 1 bütün limon konulur. Hindi nin ayakları iple bağlanır. Kanatları da fırında pişerken yanmasın diye içe doğru kapatılır. Ve hindi bu şekilde fırın tepsisine konulur. Tepsinin boş kalan yanlarına iri parçalara bölünmüş havuç, patates ve soğanlar alınır.  Üstüne  zeytinyağı sürülmüş hindi biraz sıcak su eklendikten sonra 200 dereceye ayarlanmış fırına verilir. 1,5 saat kadar pişirdikten sonra üzerine hardal ve ballı karışım sürülen hindi, iyice piştiğinden emin olunduktan sonra fırından alınır. Hindinin suyu tepsiden alınıp ayrı bir tencereye koyulur. Ocağa alınıp kaynamaya bırakılır. Bir taşım kaynatıldıktan sonra tereyağı ilave edilir. Sunum tabağına alınan hindi, kenarları sebzelerle süslenip tereyağlı suyu eklendikten sonra sıcak servis edilir.

0 yorum: