Nurselin Mutfağı Mini Yılbaşı Pastası Tarifi izle Yılbaşı Menüsü

1 Ocak 2016 yazildi.

Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Yılbaşı Menüsü Mini Yılbaşı Pastası tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Programlarında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.

Mini Yılbaşı Pastası Tarifi izle
Malzemeleri:
250 gram tereyağı
2 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı kakao
3/4 su bardağı su
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Bir fiske tuz
4 adet yumurta
EKŞİ KREMA İÇİN:
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı krema
KREMASI İÇİN:
6 adet yumurta
2,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
Bir tutam tuz
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı vanilya
SÜSLEMEK İÇİN:
240 gram bitter çikolata
2,5 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:
Keki için; tereyağ ve şeker çırpılarak krema haline getirilir. İçine tek tek yumurtalar kırılır ve mikserle karıştırılmaya devam edilir. Bu karışımın içine elenmiş un, kabartma tozu ve bir fiske tuz azar azar ilave edilir ve karıştırılır.Kakao ayrı bir kapta içerisine sıcak su dökülerek çözülür. Ekşi krema hazırlamak için 1 bardak süte limon sıkılır ve kesilmesi için biraz beklenir. Kesilen sütün içine krema eklenip karıştırılır. Ekşi krema sıcak suyla eritilip ılınan kakaonun içine dökülür ve karıştırılır. Bu karışım, diğer kaptaki unlu ve yumurtalı karışıma eklenir ve el çırpıcısıyla çırpılır. Muffin kalıbı yağlanır. İçine kakao serpilir, fazlası dökülür. Kek karışımı kalıpların 4’te 3’ünü kaplayacak şekilde dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına atılıp 12 dakika pişirilir ve soğumaya bırakılır.Kreması için; 6 yumurta beyazı, şeker ve su çırpma teliyle karıştırılır. Karışımın olduğu kap tencerede kaynayan suyun üzerine oturtulur (benmari usulu). Ve hiç bırakmadan ılınana kadar çırpılır. Karışım ocaktan alınır. İçine sirke katılır ve 12 dakika mikserle çırpılır. Vanilyası son dakikalarında ilave edilir ve karışana kadar çok az daha çırpılır.Soğuyan kekler kalıptan çıkartılır. Krema sıkma poşetine konur. Keklerin üzerine, yılbaşı ağacı gibi ucu sivri bir şekil sıkılır ve bu şekilde buzdolabında 1 saat kadar bekletilir.Bitter çikolata içine sıvıyağ katılarak benmari usulü eritilir. Soğuyan kremalı kek, bu çikolataya batırılır. Ve istenilen şekilde süslenerek servis edilir.

0 yorum: