Nurselin Mutfağı Yılbaşı Pilavı Tarifi izle Yılbaşı Menüsü

1 Ocak 2016 yazildi.

Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Yılbaşı Menüsü Yılbaşı Pilavı tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Programlarında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.

Yılbaşı Pilavı Tarifi izle
Malzemeleri:
3 kase pirinç
1 su bardağı badem
2 su bardağı bezelye
2 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 adet havuç
3 dal kereviz sapı
Bir tutam taze nane
Bir tutam dereotu
Bir tutam maydanoz
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Yarım çay kaşığı tarçın
Bir fiske toz karanfil
2 adet yıldız anason
2 kase et suyu
1 kase su
2 adet kesme şeker

Hazırlanışı:
Bir kasede pirinçler üzerine ılık su ve tuz eklenerek 10 dakika bekletilir. Zeytinyağı dökülmüş tencerede küp doğranmış soğan ve havuçlar kavrulur. Tuz , karabiber, toz karanfil, zerdeçal, tarçın ve yıldız anason  ilave edilerek karıştırılır. Üzerine pirinç eklenir ve kavurmaya devam edilir. Et suyu, sıcak su, kesme şeker eklenerek pilav pişmeye bırakılır. Demlenen pilav geniş bir tepsiye alınır. Üzerine haşlanmış bezelye, kuş üzümü, ince doğranmış  kereviz sapı, dereotu, nane eklenip karıştırılır. Sunum kabına alınan pilav üzeri kavrulmuş bademlerle süslenerek servis edilir.

0 yorum: