Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Afyonkarahisar Özbek Pilavı tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Programlarında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.
Özbek Pilavı Tarifi izle
Malzemeleri:
750 gram dana kuşbaşı
7 adet havuç
3 adet kuru soğan
4 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı et suyu
2 su bardağı su
Hazırlanışı:
Kuşbaşı etler kısık ateşte suyunu salıp, alana kadar kavurulur. İçine tereyağı ve şeker konulur, hafif kavurulur. Sıcak suyu da eklendikten sonra düdüklü tencerede pişirilir. Havuçlar soyulur ve kibrit çöpü şeklinde doğranır. Soğanlar yemeklik doğranır. Tavaya sıvıyağ konur, içine soğanlar, havuçlar ve tuz da konduktan sonra kavrulmaya bırakılır. Etler pişince havuç ve soğanlara konulur ve karıştırılarak çok az kavurulur. İçine etin suyundan 2 bardak ve 4 bardak da su konulur. Yıkanıp süzülen pirinçler de ilave edilir ve pişmeye bırakılır. Piştikten sonra 20 dakika dinlendirilir ve servis edilir.
Nurselin Mutfağı Özbek Pilavı Tarifi izle Afyonkarahisar
1 Ocak 2016 yazildi.
0 yorum: