Ardanın Mutfağı Çikolatalı Un Helvası Topları Tarifi - Çikolatalı Un Helvası Topları Nasıl Yapılır?

19 Aralık 2015 yazildi.

Ardanın Mutfağı Çikolatalı Un Helvası Topları Tarifi - Çikolatalı Un Helvası Topları Nasıl Yapılır?
Ardanın mutfağı bugün Çikolatalı Un Helvası Topları tarifine yer verildi. Çikolatalı Un Helvası Topları tarifi, Çikolatalı Un Helvası Topları malzemeleri, Çikolatalı Un Helvası Topları yapılışı, Çikolatalı Un Helvası Topları tarifi izle,
Çikolatalı Un Helvası Topları Tarifi
Çikolatalı Un Helvası Topları Tarifi Malzemeleri:
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
125 gr margarin
4 yemek kaşığı sıvıyağ
8 yemek kaşığı un
Çikolatalı harç için;
300 gr bitter çikolata
1 avuç kırık Antep fıstığı
Çikolatalı Un Helvası Topları Tarifi Hazırlanışı:
Su ve şekeri bir sos tenceresinde şeker eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın, kenara alın.Bir tencerede margarini eritin, sıvıyağı ekleyin. Yağlar ısınınca unu ilave edip kavurmaya başlayın. Unun rengi kahverengiye dönünceye kadar kavurmaya devam edin. Isıttığınız şerbet ve suyu kavrulmuş una ekleyip, sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Karışım tamamen birleştiğinde ateşten alın ve 10 dakika dinlendirin.Çikolatayı benmari usulü eritin. Helvadan küçük toplar yapın ve erittiğiniz çikolataya batırıp, ardından dilerseniz kırık Antep fıstığına batırın ve buzdolabında soğutun.

0 yorum: