Nurselin mutfağın Kavurmalı İçli Köfte tarifi Kavurmalı İçli Köfte nasıl hazırlanır Kavurmalı İçli Köfte malzemeleri Nurselin mutfağı yemek tarifleri
Kavurmalı İçli Köfte Tarifi
Malzemeleri;
2 çorba kasesi ince bulgur
1 çay bardağı yarma
4 adet kuru soğan
400 gram kavurma
Yarım demet maydanoz
3 yemek kaşığı kişniş
1 yemek kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Hazırlanışı;
İnce bulgur ve yarma sıcak su ile ıslatılır. Dövülmüş kişniş ve tuz eklenerek demlenmeye bırakılır. İç harcı için kuru soğan yemeklik doğranır. Tuz ilave edilip 10 dakika bekletilen soğanlar sıkılıp yıkanır ve süzülür. Ardından tavada suları çekilene kadar çevrilir. İçine ince kıyılmış kavurma eklenir ve soğanlar pişinceye kadar kavrulur. En son karabiber, 1 pul biber ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırılır. Demlenmiş bulgur iyice yoğrulur yumurta büyüklüğünde yuvarlanır içleri oyulduktan sonra kavurmalı harç ile doldurulup kapatılır. Derin bir tencerede kaynayan suya atılıp haşlanan içli köfteler sıcak servis edilir.Nurselin Mutfağı Sirkeli Köfte Tarifi
Nurselin Mutfağı Kavurmalı İçli Köfte Tarifi
25 Aralık 2015 yazildi.
0 yorum: