Nurselin Mutfağı Kahiye Tatlısı Tarifi

25 Aralık 2015 yazildi.

 Nurselin mutfağın Kahiye Tatlısı tarifi Kahiye Tatlısı nasıl hazırlanır Kahiye Tatlısı malzemeleri Nurselin mutfağı yemek tarifleri

Kahiye Tatlısı Tarifi 

Malzemeleri;
Yarım kilo tuzsuz peynir
1 kilo un
1 paket kuru maya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Su
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Bir dilim limon
Hazırlanışı;
Hamuru için yoğurma kabına un, kuru maya alınır.Kontrollü olarak su ilave edilir ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Mayalanması için 20 dakika bekletilir. Şerbeti için toz şeker ve su kaynatılır. İnmeye yakın 1 dilim limon ilave edilir. Hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır. Orta büyüklükte açılan yufka sıvıyağ ile yağlanır. İçine ezilmiş peynir konulur. Her katına bir kaşık sıvı yağ sürülerek zarf şeklinde kapatılır. Ardından az sıvıyağlı tavada çevrilerek pişirilir. Sunum kabına alınan yufkalar üzerine ılık şerbet dökülerek servis edilir.
Nurselin Mutfağı Kuru Meftune Tarifi

0 yorum: