Nurselin Mutfağı Çarşaf Çöreği Tarifi izle Amasya

30 Aralık 2015 yazildi.

Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Amasya yöresinden Çarşaf Çöreği tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Programlarında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.

Çarşaf Çöreği Tarifi
Çarşaf Çöreği Malzemeleri:
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN:
3 su bardağı ceviz
3 yemek kaşığı beyaz haşhaş
2 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Çarşaf Çöreği Hazırlanışı:
Hamuru için, yoğurma kabına kuru maya alınır üzerine toz şeker, tuz ilave edilir.  1 su bardağı ılık su eklenerek karıştırılır. Kontrollü olarak un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hamur mayalanmaya bırakılır. İç harcı için,haşhaş, zeytinyağı ve tuz ile karıştırılır. Ceviz kavrulur ve dövülür. Ardından da haşhaşlı karışıma eklenir. Mayalanan hamur 5 bezeye ayrılır. Her bir beze orta büyüklükte açılır. Ara katları sıvıyağ ile yağlanan yufkalar  üst üste yerleştirilir. Zarf şeklinde kapatılan her bir yufka, çarşafın üzerinde önce oklava ile arrdından da elle çekiştirile çekiştirile açılır ve büyütülür. Üzerine haşhaşlı harç sürülür ardından da rulo halinde sarılır. Yağlanmış fırın tepsisine uzunlamasına kesilmiş haşhaşlı çörek yerleştirilir. üzerine yumurta sarısı sürülen çörek, 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.

0 yorum: