Nurselin Mutfağı Bulgurlu Börek Tarifi

22 Aralık 2015 yazildi.

Nurselin mutfağı Bulgurlu Börek tarifine yer verildi. Bulgurlu Börek tarifi, Bulgurlu Börek malzemeleri, Bulgurlu Börek yapılışı, Bulgurlu Börek tarifi izle,

Bulgurlu Börek Tarifi

Malzemeler:
HAMURU İÇİN:
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Su
İÇ HARCI İÇİN:
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı pirinç
5 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
2,5 su bardağı sıvıyağ
Su
Bulgurlu Börek Tarifi Hazırlanışı:
Hamuru için un ve tuz yoğurma kabına alınır. Kontrollü olarak su ilave edilip ve cıvık bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur 6 adet bezeye ayrılır. İç harç için bulgur ve pirinç bir tencereye alınır. Üzeri örtülene kadar sıcak eklenir. Tuz ilave edilerek pişirilir. Kuru soğan yemeklik doğranıp sıvıyağda kavrulur. Üzerine salçalar, karabiber, tuz, toz şeker ve 1 su bardağı sıcak su eklenir. Yağı süzülür ve pilavın üzerine alınıp karıştırılır. Kalan yağlı karışım yufkaların aralarına sürülmek için bekletilir. Tepsi büyüklüğünde açılan yufka sıvıyağ ile yağlanmış elektrikli sac üzerine alınır. İçine soğanı alınmış yağlı karışım sürülür. Bulgurlu pirinçli iç harç döşenir. Her kat yufka için aynı işlem uygulanır. Börek sac üzerinde çevrilerek pişirilir.

0 yorum: