Sembusek Tarifi Nursel'in Mutfağı

21 Aralık 2015 yazildi.

Nursel'in mutfağı bugün Sembusek tarifine yer verildi. Sembusek tarifi, Sembusek malzemeleri, Sembusek yapılışı, Sembusek tarifi izle,


Sembusek Tarifi

Sembusek Tarifi Malzemeler:
HAMURU İÇİN:
1 kg un
1 çay kaşığı tuz
Su
İÇ HARCI İÇİN:
1 kg ıspanak
3 adet kuru soğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı tahin
1 çay kaşığı kimyon
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Hamuru için yoğurma kabına 1 kg un alınır ve 1 çay kaşığı tuz eklenir. Kontrollü olarak su eklenir ve kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğrulur. İç harçı için 3 adet kuru soğan yemeklik doğranır. Yarım çay bardağı sıvıyağda çevrilir. İçine 1 tatlı kaşığı biber ve 1 tatlı kaşığı domates salçası eklenerek kavrulur. Üzerine haşlanmış ve suyu sıkılmış ıspanak ilave edilir. 3 yemek kaşığı tahin ve 1 çay kaşığı kimyon eklenerek karıştırılır. Hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır. Tabak büyüklüğünde açılan hamurların ortasına ıspanaklı harç doldurulur ve kapatılır.Hamurlar saç üzerinde çevrilerek pişilir. Üzerine de zeytinyağı ve pulbiber karışımı sürülerek sıcak olarak servis edilir.

0 yorum: