Nurselin mutfağı Kestaneli Baklava tarifine yer verildi. Kestaneli Baklava tarifi, Kestaneli Baklava malzemeleri, Kestaneli Baklava yapılışı, Kestaneli Baklava tarifi izle,
Kestaneli Baklava Tarifi
Malzemeler:
1 kilo kestane
6 adet hazır yufka
1 su bardağı ceviz
2 yemek kaşığı toz şeker
ŞERBETİ İÇİN:
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Kestaneli Baklava Tarifi Hazırlanışı:
Kestaneler çizilir ve suda kaynatılır. Yumuşayan kestaneler, ayıklanır ve ezilir. İçine 1 su bardağı ceviz, 2 yemek kaşığı toz şeker eklenip karıştırılır. Şerbeti için 1 su bardağı pekmez, 1 su bardağı su, yarım çay bardağı sıvıyağ kaynatılır ve soğutulur. Elektrikli sac sıvıyağ ile yağlanır. Üzerine 2 kat yufka serilir. Kestaneli harç ve pekmez şerbeti üstüne serilip yufka ile kapatılır. 5 kat olana kadar işleme bu şekilde devam edilir. En son kat yufkanın üzerine zeytinyağı sürülür. Baklava çevirerek pişirilir. Pişen baklavanın üzerine pekmezli şerbet dökülür. Dilimlere ayrılan baklava soğuk servis edilir.
Nurselin Mutfağı Kestaneli Baklava Tarifi
22 Aralık 2015 yazildi.
0 yorum: