Ardanın Mutfağı İç Pilav Tarifi

27 Aralık 2015 yazildi.

Ardanın mutfağı bugün İç Pilav tarifi izledik. İç Pilav tarifi, İç Pilav malzemeleri, İç Pilav yapılışı, İç Pilav tarifi izle, Arda'nın mutfağı İç Pilav nasıl yapılır?

İç Pilav Tarifi 
Malzemeleri:
5 adet milföy hamuru
1 adet yumurta – üzeri için
Hindi marinasyon için;
1 adet hindi göğüs
1 dal biberiye yaprakları
3 dal taze kekik yaprakları
1 diş sarımsak – ezilmiş
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Mantarlı harç için;
1 adet soğan
10 adet kestane mantarı
10 adet kültür mantarı
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz İç Pilav Tarifi
Karabiber
Erik sos için;
1 su bardağı kuru erik
2 su bardağı tavuk suyu
yarım adet limon suyu
yarım adet limon kabuğu
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı silme toz zencefil
Hazırlanışı:
Hindiyi iki streç arasında dövmek suretiyle inceltin. Hindi için olan malzemeleri bir kapta karıştırın ve hindiye masaj yaparak her tarafına yedirin. 15-20 dakika bu sosun içinde dinlendirin. Mantarlı harç için, mantarları ince doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsağı ezin. Bir tavaya zeytinyağı ekleyip soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından mantar ve sarımsakları ekleyip sularını tamamen çekinceye kadar kavurmaya devam edin. Pişirdiğiniz harcı rondoya alın iyice püre oluncaya kadar çekin. Aynı tavaya yeniden alıp, tamamen sıvı kalmayacak kadar pişirin. Kenara alıp soğutun. Erik sos için, tüm malzemeleri sos tavasına alın, erikler yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika yüksek ateşte kaynatın. Ardından el blenderıyla sosu çekin. Soğutun. Sosun içinde ki hindiyi alıp, streçin üzerine serin, içerisine erik sosu sürün ve rulo olacak şekilde streç yardımıyla sarın. Mutfak ipi yardımıyla hindiyi açılmaması için iyice bağlayın. Bir tavaya az zeytinyağı koyup hindinin her tarafını iyice mühürleyin. Ardından kenara alıp, iplerini kesin.Milföyleri buzluktan çıkartıp, dikdörtgen olacak şekilde birleştirin. Hazırladığınız mantarlı harcı milföylerin üzerine yayın. Hindiyi yerleştirip, milföyü hindiyi kavrayacak şekilde kapatın. Üzerine yumurta sürüp, 190 derecede 40 dakika pişirin. fırından çıkarttıktan sonra 10-15 dakika dinlendirip servis edin. Ardanın Mutfağı İç Pilav Tarifi Afiyet olsun...

0 yorum: