Nurselin mutfağı HÖŞMERİM tarifi HÖŞMERİM nasıl hazırlanır HÖŞMERİM malzemeleri Nurselin mutfağı yemek tarifleri
HÖŞMERİM Tarifi
Malzemeleri;
400 gram kaymak
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı;
Derin bir tencereye kaymak alınır. (Eğer kaymak katıysa sütle karıştırarak krema haline getirilebilir) İçine tereyağı ilave ederek karıştırılır ve kaynatılır. Dolmalık fıstık eklenerek karıştırmaya devam edilir. Kaymağın üzerine un ekleyerek koyu bir renk alana kadar kavrulur. Ayrı bir tencerede süt kaynatılır . Kaynayan süt höşmerime eklenir, en son 1 su bardağı toz şeker ilave edilen höşmerim karıştırılarak kavrulur. Sunum tabağına alınan höşmerim, üzeri toz fıstıkla süslenerek servis edilir.
Nurselin Mutfağı HÖŞMERİM Tarifi
25 Aralık 2015 yazildi.
0 yorum: