kıbrıs tatlısı, kıbrıs tatlısı portakal ağacı, irmikli kıbrıs tatlısı tarifi, kıbrıs tatlısı tarifi, tatlı tarifleri, kıbrıs tatlısı oktay usta, nefis yemek tarifleri, kıbrıs tatlısı resimli, kıbrıs tatlısı cahide
Kıbrıs Tatlısı Malzemeleri;
Keki için Malzemeler
3 adet yumurta
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı toz Hindistan cevizi
1 su bardağı kırılmış ceviz
Üzeri için Malzemeler
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
yarım su bardağı toz şeker
200 gram krema – çırpılmış
Şerbeti için Malzemeler
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Kıbrız Tatlısı Tarifi
Kıbrıs Tatlısı Hazırlanışı;
Şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra 1-2 damla limon suyu koyup kenara alın.Yumurtaları şekerle birlikte bir kapta çırpın. Sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin. Hindistan cevizi ve galeta unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip spatula yardımıyla karıştırın. En son dövülmüş cevizi ekleyip fırın kabına alın.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp kenarda ılıtın. Soğumuş şerbeti üzerine dökün.
Kreması için; Süt, nişasta, un, vanilya ve şekeri bir tencerede pişirin. Kaynadıktan sonra kenara alın. Soğuduktan sonra çırpılmış kremayı ilave edip yavaşça birbirine yedirin. Kremayı şerbetli tatlının üstüne sürün. Üzerine Hindistan cevizi ve ceviz serpip servis edin.
Kıbrıs Tatlısı Tarifi - Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır
25 Aralık 2015 yazildi.
0 yorum: