Nurselin Mutfağı Ekmek Aşı Tarifi izle Amasya

30 Aralık 2015 yazildi.

Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Amasya yöresinden Ekmek Aşı tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz. Nurselin Mutfağında hafta içi her gün birbirinden lezzetli tariflere yer veriliyor. Programlarında yöresel tariflere ağırlık verilmesi ilgiyi artırıyor. Türkiyenin bir çok ilinden yemek tarifleri Nurselin Mutfağında izleyebilirsiniz.

Ekmek Aşı Tarifi izle
Ekmek Aşı Malzemeleri:
Yarım kilo dana kaburga
1 adet köy ekmeği
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Su
Ekmek Aşı Hazırlanışı:
Etler, su eklenerek düdüklü tencerede pişirilir. Yemeklik doğranmış soğanlar, zeytinyağı ilave edilmiş tavada kavrulur. Pişen etler didilir ve ocakta kavrulmaya devam eden soğanlara eklenir. Domates salçası da ilave edilerek karıştırılır. En son pul biber, toz biber, karabiber, kimyon ,nane, tuz ve bir kepçe et suyu eklenerek pişirilir. Ekmek küp küp doğranır.  Sunum kabına alınan ekmekler, et suyuyla ıslatılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülen ekmek aşı, en son etler eklenerek servis edilir.

0 yorum: