Peynirli Kadayıf Böreği Tarifi Nurselin Mutfağı

23 Aralık 2015 yazildi.

Peynirli Kadayıf Böreği Tarifi Nurselin Mutfağı 
Peynirli Kadayıf Böreği Tarifi Malzemeleri:
Yarım kilo tel yaş kadayıf
1 çay bardağı zeytinyağı
İÇ HARCI İÇİN:
200 gram lor peyniri
Yarım demet maydanoz
SOSU İÇİN:
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Peynirli Kadayıf Böreği Tarifi Yapılışı:
Geniş bir kaba kadayıflar alınıp elle didilerek havalandırılır, üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı eklenerek harmanlanır ve kadayıflar iki eşit parçaya bölünür. Sosu için süt, yumurta, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz karıştırılır. Geniş bir tavaya sıvıyağ eklenir, üzerine birinci kat kadayıf serilir. Arasına 200 gram lor peyniri ve ince kıyılmış yarım demet maydanozlu iç harç eklenir ve üzeri ikinci kat kadayıfla kapatılır. En son hazırlanan sos dökülür. Kadayıf böreği altlı üstlü ocakta çevrilerek pişirilir.

Peynirli Kadayıf Böreği Tarifi Nurselin Mutfağı izle

Elmalı Turta Tarifi Nurselin Mutfağı

0 yorum: