Nurselin mutfağı Etli Ekmek tarifi Etli Ekmek nasıl hazırlanır Etli Ekmek malzemeleri Nurselin mutfağı yemek tarifleri
Etli Ekmek Tarifi
Malzemeleri;
HAMURU İÇİN:
Yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
Su
İÇ HARCI İÇİN:
Yarım kilo dana kıyma
1 adet kuru soğan
5 adet yeşil biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı;
Hamuru için yoğurma kabına, yaş maya alınır. Üzerine toz şeker eklenip karıştırılır . Tuz ve un da katıldıktan sonra kontrollü su eklenerek yoğrulur. Hamur mayalanmaya bırakılır. İç harcı için yemeklik doğranan kuru soğan, blendırdan geçirilen yeşil biber ve domates, dana kıyma, tuz, pul biber, karabiber ve sıvıyağ harmanlanır. Mayalanan hamur 8 bezeye ayrılır. Uzunlamasına ince açılan yufkalar üzerine bol kıymalı harç sürülür ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
Nurselin Mutfağı Etli Ekmek Tarifi
25 Aralık 2015 yazildi.
0 yorum: