Nurselin Mutfağı Mini Pizza Tarifi izle

29 Aralık 2015 yazildi.

Show Tv ekranlarında Nurselin Mutfağı yemek programında Mini Pizza Tarifi hazırlandı. Show tv ekranlarında bugün yayınlanan Nurselin Mutfağı programında Mini Pizza tarifi hep beraber izle.

Mini Pizza Tarifi

Mini Pizza Malzemeleri:
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket kuru maya
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
3 adet domates
1 adet kırmızı biber
10 adet yeşil biber
1 kase yeşil zeytin
1 kase siyah zeytin
150 gram kaşar peyniri
SOSU İÇİN:
2 yemek kaşığı domates salçası
Bir tutam reyhan
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı su
Nurselin Mutfağı Mini Pizza 
Mini Pizza Hazırlanışı:
Hamuru için, ılınmış süt, kuru maya, toz şeker, sıvıyağı, yumurta yoğurma kabına alınır ve karıştırılır. İçine, kontrollü olarak un eklenir ve yumuşak yapılı bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hamur mayalanmaya bırakılır. İçi için, kaşar peynir rendelenir, kabukları soyulmuş domatesler küp doğranır, halka kesilmiş ve çekirdeklerinden ayrılmış zeytinler, ince doğranmış biberlerle birlikte harmanlanır. Sosu için, domates salçası, reyhan, kekik, sıvıyağ ve su karıştırılır.
Mayalanmış hamur, iki parçaya ayrılır, hafif kalınca açılan hamurdan bir bardak yardımıyla yuvarlak parçalar çıkarılır. Salçalı sos sürülen hamurlar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır. 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Fırından çıkarılan minik pizaların üzerine önce rendelenmiş kaşar, daha sonra iç harç ilave edildikten sonra 5 dakika daha pişirilir. Afiyet olsun.

Nurselin Mutfağı Mini Pizza Tarifi izle

0 yorum: