Bugün Nurselin Mutfağı programında Ay Çekirdekli Galeta Tarifine yer verildi.
Ay Çekirdekli Galeta Tarifi
Ay Çekirdekli Galeta Malzemeleri:
150 gr tereyağı
1 çay bardagi zeytinyağı
1 adet yumurta
1 tatli kasigi acılı hardal
100 gr kaşar peyniri
2,5 yemek kaşığı ay çekirdeği
2 yemek kaşığı kuru domates
1 yemek kaşığı çörek otu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Ay Çekirdekli Galeta Hazırlanışı:
Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, zeytinyağı, yumurta, hardal, çörek otu, ay çekirdeği, pul biber, tuz, kabartma tozu, rondoda kıyılmış kuru domates alınır ve harmanlanır. İçine kontrollü olarak un koyulup yoğurulur. Elde edilen hamura rendelenmiş kaşar peyniri de katılır ve karışana kadar yoğurmaya devam edilir. Hamurdan klasik uzun galeta parçaları elde edilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilen galetalar önceden ısıtılmış ve 190 dereceye ayarlanmış fırında kuruyana kadar pişirilir.
Nurselin Mutfağı Ay Çekirdekli Galeta Tarifi
29 Aralık 2015 yazildi.
0 yorum: