Nurselin Mutfağı Kuru Meftune Tarifi

25 Aralık 2015 yazildi.

Nurselin mutfağın kuru meftune tarifi Kuru meftune nasıl hazırlanır Kuru meftune malzemeleri Nurselin mutfağı yemek tarifleri

Kuru Meftune Tarifi 

Malzemeleri;
Yarım kilo kuzu kuşbaşı
1 dizi kuru patlıcan
1 dizi kuru kırmızı biber
10 adet kuru domates
2 adet kuru soğan
2 baş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Su
Hazırlanışı;
Kurutulmuş patlıcan ve biberler kaynayan iki ayrı tencerede haşlanır. Kuru soğan yemeklik doğranıp sıvıyağda kavrulur. Üzerine kuzu kuşbaşı et eklenip çevrilir. Suyla seyreltilen 3 yemek kaşığı salça ilave edip kavrulur. Kuru domatesler de eklendikten sonra üzerine az su ilave edilen et kaynamaya bırakılır. Kaynayınca haşlanmış patlıcan ve biberler ilave edilir. Üzeri örtülene kadar su ilave döküldükten sonra sarımsaklar, tuz ve pul biber eklenerek pişirilir. Nurseili mutfağı kuru meftune tarifi.

0 yorum: