Ardanın Mutfağı Zeytinli Açma Tarifi - Zeytinli Açma Nasıl Yapılır?

13 Aralık 2015 yazildi.

Ardanın Mutfağı Zeytinli Açma Tarifi - Zeytinli Açma Nasıl Yapılır?
Ardanın mutfağı bugün Zeytinli Açma tarifine yer verildi. Zeytinli Açma tarifi, Zeytinli Açma malzemeleri, Zeytinli Açma yapılışı, Zeytinli Açma tarifi izle,
Ardanın Mutfağı Zeytinli Açma TarifiZeytinli Açma Tarifi
Zeytinli Açma Tarifi Malzemeleri:
600 gr un
250 ml su
Yarım su bardağı toz şeker – 75 gr
1 yemek kaşığı kuru maya
2 tutam tuz
50 ml sıvıyağ
1 adet yumurta
100 gr tereyağı – eritilmiş
İçi için;
50 gr zeytin ezmesi
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Zeytinli Açma Tarifi Hazırlanışı:
Tüm malzemeyi yoğurun ve yuvarlak hamurlar yapıp tezgahta 1 saat mayalandırın. Ardından yuvarlakları rulo şeklinde açın, yassılaştırın, içine zeytin ezmesi sürün ve sararak ince uzun bir hamur elde edin.Hamuru açma gibi yuvarlak şeklini verin, üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Ardanın Mutfağı Elmalı Strudel Tarifi - Elmalı Strudel Nasıl Yapılır?

0 yorum: