Pürpeç Tarifi Nurselin Mutfağı
Malzemeler:
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Su
İÇ HARCI İÇİN:
Yarım kilo lor peyniri
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
ARALARA SÜRMEK İÇİN:
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Pürpeç Yapılışı Nurselin Mutfağı:
Un, tuz, sirke, sıvıyağ karıştırılır, kontrollü olarak su dökülerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur dinlenmeye bırakılır. İç harcı için lor peyniri, süzme yoğurt, yumurta, yağ karıştırılır. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde 24 beze oluşturulur. Bezeler tabak büyüklüğünde açılır. Aralarına tavada eritilen tereyağı ve sıvıyağ karışımı sürüp bu şekilde 12’şerli iki gruba ayrılır. Bezeler fırın tepsisi boyunda açılır. Arasına hazırlanan harç konup üzeri diğer hamurla kapatıldıktan sonra üzerine sıvıyağ ve süzme yoğurt sürüp 180 dereceye ayarlanmış fırına verilir. Nurselin Mutfağı Pürpeç tarifi servise hazırdır. AFİYET OLSUN.
Pürpeç Tarifi Nurselin Mutfağı Bugün
11 Aralık 2015 yazildi.
0 yorum: