Yuvarlama Tarifi Nurselin Mutfağı Bugün

11 Aralık 2015 yazildi.

Yuvarlama Tarifi Nurselin Mutfağı
Malzemeler:
Yarım kilo dana kıyma
3 adet soğan
2 adet yumurta
5 su bardağı un
1 su bardağı nohut
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı et suyu
Su
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
Yuvarlama Yapılışı Nurselin Mutfağı:
Soğan, un, yumurta, karabiber, tuz ve kıyma yoğrulur 4 eşit parçaya bölünür. Bölünen parçalar oklavayla açılır ve bıçakla şeritler halinde kesilir. Şeritler silindir şeklinde yuvarlanır ve bıçakla minik parçalara ayrılır. Elle yassılaştırılan hamurlar sıvıyağda kızartılır. Bir tencereye tereyağı alınır domates ve biber salçaları eklenerek çevrilir. İçine kırmızı biber, haşlanmış nohut, etsuyu eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynayan karışıma kızaran hamurlar eklenir. Sıcak sıcak servis edilir. Nurselin Mutfağı Yuvarlama tarifi servise hazırdır. AFİYET OLSUN.

0 yorum: