Balıklama Tarifi Nurselin Mutfağı

17 Aralık 2015 yazildi.

Balıklama Tarifi Nursel’in Mutfağı Muğla Mutfağı
Balıklama İçin Malzemeler:
1 kilo dana ciğer
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
SÜSLEMEK İÇİN:
3 adet domates
10 adet cin biber
10 adet kuru kırmızı biber
2 adet kuru soğan
SOSU İÇİN:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı un
2 diş sarımsak
1 adet limon
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ

Balıklama Yapılışı:

Ciğer çok fazla inceltilmeden dilimlenir ve üzerine tuz ekilir. Ciğerler una bulanır ve sıvı yağda kızartılır. Servis kabına alınan ciğerler dilimlenmiş domates, soğan, biberlerle süslenir. Zeytinyağı küçük bir tavaya alınır. İçine sarımsaklar rendelenir. Limon suyu konur. Unu da eklenerek hafif kaynatılır. Bu sos ciğerlerin üzerine dökülerek servis edilir.
AFİYET OLSUN.

Nurselin Mutfağı MERCİMEKLİ BÖREK
Nurselin Mutfağı MELEK PASTA
Nurselin Mutfağı MARAŞ ÇEMENİ
Nurselin Mutfağı FINDIKLI PASTA Tarifi İzle
Kerevizli Pırasa Tarifi Nurselin Mutfağı

0 yorum: