ÇÖKERTME Tarifi Nursel’in Mutfağı Muğla Mutfağı
ÇÖKERTME İçin Malzemeler:
1 kilo dana antrikot
7 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvıyağ
ÇÖKERTME Yapılışı:
Et, jülyen doğranır. Tavaya tereyağı konup kızdırılır ve etler kızartılır. Pişmesi tamamlandıktan sonra tuz, pulbiber ve karabiber eklenir ve çok az daha çevirilir. Patatesle çok ince şeritler halinde doğrandıktan sonra yıkanır ve nişastasından ayılıp iyice kurulanır. Ardından tuzlanıp karıştırılarak bol sıvıyağda kızartılır. Servis kabına patatesler alınır. Üzerine etler konur. Sarımsaklı yoğurtla birlikte servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Nurselin Mutfağı MERCİMEKLİ BÖREK
Nurselin Mutfağı MELEK PASTA
Nurselin Mutfağı MARAŞ ÇEMENİ
Nurselin Mutfağı FINDIKLI PASTA Tarifi İzle
Kerevizli Pırasa Tarifi Nurselin Mutfağı
Balıklama Tarifi Nurselin Mutfağı
ÇÖKERTME Tarifi Nurselin Mutfağı
17 Aralık 2015 yazildi.
0 yorum: