Nurselin Mutfağı Su Böreği Tarifi

18 Aralık 2015 yazildi.

Nurselin mutfağı bugün Su Böreği tarifine yer verildi. Su Böreği tarifi, Su Böreği malzemeleri, Su Böreği yapılışı, Su Böreği tarifi izle,
Su Böreği Tarifi
Malzemeleri:
3 adet yumurta
750 gram un
1 tatlı kaşığı tuz
Su
İÇ HARCI İÇİN:
250 gram dana kıyma
100 gram beyaz peynir
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz biber
TEPSİYİ YAĞLAMAK İÇİN:
Sıvı yağ
Su Böreği Tarifi Hazırlanışı:
Yoğurma kabına 3 adet yumurta, tuz ve un alınır kontrollü olarak su eklenerek kıvama gelene kadar yoğrulur. İç harcı için, soğanlar yemeklik doğranır sıvıyağ da kavrulur. İçine kıyma ekleyip kavurmaya devam edilir. Tuz ve pulbiberi ilave edilir. Peynirli harç için peynirler ezilir. Bir tencereye su konur, tuz ekleyip kaynatılır. Yoğrulan hamur bezelere ayrılır. İlk beze açılıp tepsiye yerleştirilir. Diğer bezeler de açılır. Yufkalar bıçakla 7-8 parçaya bölünür ve o şekilde kaynar suya atılır. Çok az kaynar suda tutulup alınır ve şoklanması için soğuk suya atılır. Sudan alınan hamur parçalarındaki fazla suyu almak için hamur kevgire yatırılıp sıvazlanır. Yufkalar yarıya gelene kadar tepsiye yerleştirilir. Her kata peynirli harçtan azar azar konulur. Orta kısma gelindiğinde kıymalı harç ve peynirli harç beraber konulur. Üzerine diğer yufkalar yerleştirilir. En son kat yufka suya atılmadan kuru olarak serilir. Üzerine sıvı yağ sürülür. İçi hamur kalmasın diye üzerine bıçakla küçük delikler açılır. Börek ocağın üstünde çevrilerek ve alt üst edilerek pişirilir.

Nurselin Mutfağı Su Böreği Tarifi izle

0 yorum: