SARAY TATLISI Tarifi Nurselin Mutfağı izle

17 Aralık 2015 yazildi.

SARAY TATLISI Tarifi Nursel’in Mutfağı Muğla Mutfağı
SARAY TATLISI İçin Malzemeler:
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı limon suyu
1 su bardağı zeytinyağı
Bir fiske tuz
1 su bardağı su
Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN:
1 su bardağı susam
2 su bardağı ceviz
ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
SARAY TATLISI Yapılışı:
Yoğurma kabına yumurtalar, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve su alınıp karıştırılır. Unu da kontrollü olarak eklenip hamur yoğurulur. Hamur mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılıp yuvarlanır. Hamurlar tek tek ince açılır. Yufkalar zeytinyağı ile hafifçe yağlanır. İç harcı için susamlar az sıvıyağda kavurulur. İçine dövülmüş ceviz konup ocaktan alınır. Bu harç yufkanın üzerine bolca serilir. Yufka ortadan ikiye bölünüp ayrı ayrı rulo haline getirilir. Yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine birbirlerini çevreleyecek şekilde yuvarlanarak konur. Tepsi dolunca üzeri yine hafifçe yağlanır ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Şerbeti için şeker ve su kaynatılır. İnmesine yakın limon suyu konulur. Fırından çıkınca ılık şerbet dökülür.İsteğe bağlı olarak üstüne susam gezdirilir ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN.



Nurselin Mutfağı MERCİMEKLİ BÖREK
Nurselin Mutfağı MELEK PASTA
Nurselin Mutfağı MARAŞ ÇEMENİ
Nurselin Mutfağı FINDIKLI PASTA Tarifi İzle
Kerevizli Pırasa Tarifi Nurselin Mutfağı
Balıklama Tarifi Nurselin Mutfağı
ÇÖKERTME Tarifi Nurselin Mutfağı

0 yorum: