Nurselin Mutfağı TİRİT Tarifi

17 Aralık 2015 yazildi.

Nurselin Mutfağı 16 Aralık 2015 çarşamba TİRİT Tarifi ve yapılışını Show Tv ekranlarında. Nurselin Mutfağı tariflerini programın hemen ardından sitemizde sizlerle paylaşıyoruz. TİRİT tarifini evinde yapmak isteyenlere kolaylık olması açısından sitemizden takip edebilirsiniz. Nurselin Mutfağı yemek tarifleriyle Show TV ekranlarında izleyenlerin beğenisini kazanmaya devam ediyor.

Nursel Erginin sunduğu programda ağırlıklı olarak yöresel tarifler ekranlara getiriliyor. Nurselin mutfağı programında hazırlanan tariflerin malzemeleri, nasıl yapıldıkları, hazırlanışı beyazlimon.blogspot.com adresinden takip edebilirsiniz.

TİRİT Tarifi:
TİRİT Malzemeleri:
6 dilim kuzu boyun eti
1 adet tandır ekmeği
10 adet yeşil biber
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sumak
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Su
SOSU İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
TİRİT Hazırlanışı:
6 dilim kuzu boyun etli düdüklüde haşlanır. Haşlanan etler didiklenir. 1 yemek kaşığı tereyağında etler kavrulur. Yeşil biberler közlenir ayıklanır . 2 adet kuru soğan piyazlık doğranır sumak ve tuz ile yoğrulur. Ekmekler küp küp doğranır ve sunum kabına alınır. Et suyu ile ekmekler ıslatılır. Üzerine etler konulur. Sosu için tereyağı ve sıvıyağında biber salçası kızdırılır. Kenarları soğanla süslenen sunum kabının ortasına yoğurt dökülür. Yeşil biberler de eklendikten sonra üzerine en son sos dökülür ve servis edilir.
Nurselin Mutfağı TİRİT tarifi ve diğer tarifleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Nurselin Mutfağı MERCİMEKLİ BÖREK
Nurselin Mutfağı MELEK PASTA
Nurselin Mutfağı MARAŞ ÇEMENİ
Nurselin Mutfağı FINDIKLI PASTA Tarifi İzle

0 yorum: